Portfolio signature

Ezen áll vagy bukik most minden a tőzsdéken

Portfolio
Kedden már érkezett egy csalódást keltő inflációs adat Amerikából, ezt követően azonban szerdán is az inflációé lesz a főszerep: magyar idő szerint 14 óra 30 perckor kerülnek publikálására a legfrissebb, áprilisi fogyasztói árindex (CPI) adatok az Egyesült Államokban, a közlésnek pedig ezúttal az átlagosnál jóval nagyobb jelentősége lesz. Éppen ezért megnéztük, hogy milyen hatása lehet a mai közlésnek a tőzsdékre nézve.

Nagyon fontos lesz a mai közlés

A Dow Jones által megkérdezett közgazdászok arra számítanak, hogy a fogyasztói árindex 0,4 százalékkal emelkedhetett az előző hónaphoz képest áprilisban, míg év/év alapon 3,4 százalék lehetett az emelkedés mértéke.

A CPI egyike a Fed által leginkább követett mutatóknak, így a mai adatnak nagy jelentősége lehet a kamatpálya jövőbeli alakulásával kapcsolatos piaci árazások szempontjából, különösen azt követően, hogy az előző hetekben már több, a munkaerőpiac lehűléséről árulkodó közlés érkezett, melyek ismét növelték a kamatvágással kapcsolatos várakozásokat.

Ami pedig a maginflációs mutatót (Core CPI) illeti, a várakozások szerint áprilisban 0,3 százalékkal emelkedhetett az előző hónaphoz, és 3,6 százalékkal az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés