Portfolio signature

Ma kiderül, milyen volt a Magyar Telekom első negyedéve

Portfolio
Szerdán, piaczárás után teszi közzé első negyedéves eredményeit a Magyar Telekom, ehhez kapcsolódóan a cég ismét elkészítette elemzői konszenzusát. Mutatjuk a fontosabb számokat.

A konszenzus a következő elemzőházak becslésein alapulnak: Concorde, Erste Group, Bank Polska Kasa Opieki, PKO Bank Polski, Santander Brokerage Poland és Wood.

varttabla

Az elemzői várakozások szerint 219 milliárd forintos bevétellel zárhatta a január-márciusi negyedévet a Magyar Telekom, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A bevételek növekedését idén is segíti a tavaly bevezetett inflációkövető díjkorrekció, márciustól 15 százalékkal drágított a vállalat a díjain.

A távközlési cégeknél kiemelten figyelt eredménymutató, az EBITDA szintjén 80 milliárd forintos eredményt várnak a piaci szereplők, ami 38 százalékos növekedés a bázisidőszakhoz képest, és 36,5 százalékos EBITDA-marzsnak felel meg.

Kedves Olvasónk!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés