Előfizetői tartalom

Lantos Csaba: a kínaiak a nukleáris kutatás-fejlesztésben, és egy új erőmű helyszínében is segítenek

Portfolio
A múlt heti kínai elnöki látogatás nyomán aláírt megállapodások egyike azt tartalmazza, hogy kínai mérnökök bevonásával keresi Magyarország a megfelelő helyszínt egy új szivattyús tározós erőműhöz, emellett nukleáris kutatás-fejlesztési, képzési együttműködéseket is kötöttek – jelezte a hirado.hu-nak adott interjúban Lantos Csaba. Az energiaügyi miniszter elárulta, hogy az új otthonfelújítási támogatási programnak május végén indul el a saját honlapja, és júniustól lehet majd igényelni a forrást az MFB Pontok hálózatában. Az interjúban szóba került az MVM rekordnyeresége is, és a miniszter méltatta a cégcsoport vezérigazgatóját is.

A terjedelmes interjú néhány fontosabb információja: A kínaiak szerepe a szivattyús tározós erőmű kapcsán. Elárulta: "Az időjárásfüggő termelők rendszerbe illesztése miatt nagyon fontos, hogy nekünk is legyenek úgynevezett szivattyús energiatározóink. Kínai mérnökök bevonásával keressük a megfelelő helyszínt legalább egy ilyen erőmű felépítésére". A témáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés