Portfolio signature

Jöhetnek az újabb rekordok a nemesfémpiacon

Portfolio
Az elmúlt hetekben hullámvölgybe kerültek a nemesfémek, múlt héten azonban az amerikai inflációs adatok hatására ismét kilőtt az ezüst és az arany is, a következő hónapokban azonban újabb csúcsdöntések jöhetnek az elemzők szerint. Éppen ezért megnéztük, hogy hogyan vélekednek a szakértők az arany, valamint az ezüst árfolyamának várható alakulásáról, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy mely tényezők mozgathatják a nemesfémek árfolyamát a következő időszakban.

Ismét begyújtották a rakétát a nemesfémek

Az elmúlt hetek konszolidációját követően a szerdai amerikai inflációs adatok adtak újabb lendületet a nemesfémpiacnak is. A vártnál kedvezőbb számok hatására ismét növekedni kezdtek a kamatvágással kapcsolatos várakozások, ahogy pedig arról már többször is szó volt, egy csökkenő kamat- és kötvényhozam környezetben pedig a múltbeli adatok alapján rendre jól teljesítettek a nemesfémek.

Az arany árfolyama idén már több mint 18 százalékot emelkedett, a pénteki történelmi zárócsúcs elérés követően pedig hétfőn ismét új csúcsra ralizott az árfolyam.

xauusd0520

Az aranynál még inkább szembetűnő az ezüst teljesítménye. Ugyan az ezüst még messze van korábbi történelmi csúcsától, de idén már több mint 33 százalékot ralizott az árfolyam, a jegyzés ráadásul a múlt hét végén már a lélektani szempontból fontos 30 dolláros szintet is átlépte, amire 2013 óta nem volt példa az ezüst esetében.

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi áll a nemesfémek emelkedése mögött?
  • Meddig ralizhat az ezüst és az arany?
  • Mit mondanak az elemzők?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés