Előfizetői tartalom

Már negyedik éve van globális kávéhiány

Portfolio
A világ egyik vezető kávékereskedője, a Volcafe szerint az instant kávéhoz használt robusta típusú kávébabokból negyedik egymást követő évben is globális hiány van, ilyenre korábban nem volt példa. A problémát az okozza, hogy a legnagyobb termelő, Vietnam továbbra is szokatlanul száraz időjárással küzd, írja a Bloomberg.

A Volcafe szerint a 2024/25-ös szezonban a vietnami terméspotenciál 24 millió zsák, ami 13 éve a legalacsonyabb. A gyenge esőzések Vietnamban visszafordíthatatlan károkat okoztak a kávévirágokban, míg a kávétermelésre a kisebb műtrágya-felhasználás és a duriafák bővítése a kávéültetvények rovására szintén nyomást gyakorolt. A Volcafe előrejelzése szerint 2024/25-ben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés