Előfizetői tartalom

Zöld adatokat publikál az MNB - Jön az új ESG-ajánlás is

Portfolio
Az MNB meghosszabbította Zöld tőkekövetelmény-kedvezmény programját, amin keresztül a bankok 2023 végén közel 880 milliárd forint hitelt nyújtottak. Emelkedtek a hitelintézetek kockázatai: eddigi legmagasabb értéken áll az MNB Banki Karbonkockázati Indexe és a klímakockázati háló alapján is nőttek a hitelezési portfólióban a klímakitettségek. Az MNB ESG-ajánlással készül és negyedévente zöld adatokat is publikál - derül ki az MNB Zöld pénzügyi jelentéséből.

Már negyedik alkalommal jelent meg az MNB Zöld pénzügyi jelentése, a bemutató során Holczinger Norbert, az MNB Fenntartható Pénzügyek Főosztály vezetője elmondta, hogy a megújuló energia részaránya meredeken emelkedett az elmúlt évben, láthatóan egyre több pénzügyi forrás csatornázódik az energiaszektorba, de még így is több forrásra lenne szükség a zöld átállás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés