Portfolio signature

Leesett az osztalék - Most is egy hónapig esni fog a Mol?

Portfolio
Múlt hét péntek óta osztalékszelvény nélkül forognak a Mol részvényei. Az előző években már többször is előfordult, hogy a szelvényvágást követően teljesen megváltozott a részvény technikai képe, nem volt ez másként ezúttal sem. A legutóbbi osztalékfizetés után egy hónapig esett a Mol árfolyama, megnéztük, hogy most mi jöhet.

Osztalékszelvény nélkül forog a Mol

Péntek óta osztalékszelvény nélkül forognak a Mol részvényei. Az olajcég 249,98 forintos osztalékot fizet, amely az egy évvel korábbival azonos szinten alakuló alap osztalékból, és ezen túlmenően további, 100 forint rendkívüli osztalékból áll össze.

Az olajcég által fizetett osztalék összege így alakult az elmúlt években:

molosztalék0527

Hogyan teljesített a Mol az osztalékralit követően?

Az elmúlt évek eseményeit megvizsgálva elmondható, hogy alapvetően a technikai kép is megváltozott, amikor az osztalékszelvény lekerült a Molról. Míg az előtte megelőző hetekben többször is ralizott a papír, addig azt követően gyakran hetekig tartó esés következett.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés