Előfizetői tartalom

Megszólalt a Nitrogénművek vezetése, miután két hitelminősítő is döntést hozott

Portfolio
Miután a minap 22,6 milliárd forintos 2023-as pénzügyi veszteségről adott számot a dublini tőzsdén a Nitrogénművek az ott bevezetett 200 millió eurós kötvényre tekintettel, és múlt pénteken a Fitch Ratings, majd ma a Standard and Poor’s is döntést hozott a hitelminősítéséről, megszólalt Bige Zoltán stratégiai igazgató és Bige László tulajdonos.

Múlt pénteken a Fitch Ratings érvényben tartotta az addigi CCC besorolást a Nitrogénművek hosszú lejáratú adóssága kapcsán negatív figyelőlista jelzése mellett, és azt jelezte, hogy nagyon magas finanszírozási kockázatokat lát a 2025 májusában lejáró említett kötvény kapcsán, ami a cég adósságállományának döntő részét teszi ki. A hitelminősítés érvényben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés