Előfizetői tartalom

Lecsapott a GVH, fizethet az egyik legnépszerűbb online jegyforgalmazó

Portfolio
Ahogy arról a Portfolio is beszámolt, a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) még május közepén indított vizsgálatot az egyik legnépszerűbb jegyportál, az Eventim hazai üzemeltetőjével szemben, mivel bizonyos költségekről nem tájékoztatták kellő időben a felhasználókat. A Versenyhivatal eljárása során a cég elismerte a jogsértést, az érintett felhasználók pedig kompenzációt fognak kapni - áll a GVH közleményében.

A nemzeti versenyhatóság az eljárás során feltárta, hogy a vállalkozás az online jegyértékesítés során csepegtető árazást alkalmazott. Ennek megfelelően egyes díjelemekről – elsősorban kezelési költség, szállítási, illetve átvételi díj – hiányosan vagy nem kellő időben, már csak a jegyek kosárba helyezése után tájékoztatta vásárlókat. Az online kereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés