Portfolio signature

Nvidia: Lassan elfogynak a szavak

Nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni az Nvidiáról, a chipgyártó árfolyama csak az elmúlt három napban 20 százalékot emelkedett, mostanra a harmadik legnagyobb piaci értékű vállalat lett, már csak az Apple és a Microsoft van előtte, már nagyobb, mint az összes német részvény együtt. A durva az, hogy olyan ütemben nő a cég bevétele és profitja, hogy a részvényei nem is kifejezetten drágák.

Lassan tényleg elfogynak a szavak arra, amit az Nvidia (igen, a cég is) és a részvénye művel, az árfolyam az elmúlt három napban 20 százalékot emelkedett, az elmúlt egy évben már 184 százalékot.

nvid2

Így néz ki a grafikon, ha van az exponenciális emelkedésnek iskolapéldája, ez az.

nnn

Az Nvidia már a világ harmadik legnagyobb piaci értékű cége, megelőzve az Alphabetet vagy az Amazont. Az Apple már csak 4 százalékra van.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés