Előfizetői tartalom

Az MVM részesedést vett a világ egyik legnagyobb földgázmezőjében

Portfolio
Miután Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Bakuban bejelentette, hogy Magyarország és Azerbajdzsán megállapodott a Shah Deniz földgázmezőben való magyar részesedés vásárlásról, az is kiderült, hogy magyar oldalról a vevő az MVM. A magyar állami energetikai cég az azeri gázmező termelési megosztási megállapodásában 5%-os részesedést vásárolt, a gázértékesítést végző vállalatban pedig 4%-os részesedést. A megállapodás aláírása után az MVM tulajdonosi joggyakorlójaként Lantos Csaba energiaügyi miniszter is megszólalt, amelyben többek között azt hangsúlyozta, hogy ez a magyar energetikai vállalat történetének legnagyobb befektetése, amelyhez a cég nem kap állami költségvetési támogatást, azt teljes egészében saját forrásokból finanszírozza.

Szijjártó Péter bejelentése után egyszerre tette közzé befektetői tájékoztatóit az MVM a saját oldalán, a Budapesti Értéktőzsdén és a dublini tőzsdén, amelyet az alábbiakban teljes terjedelmében ismertetünk. "2024. június 5-én az MVM Csoport megállapodást kötött az azerbajdzsáni állami tulajdonú Southern Gas Corridor CJSC-vel (SGC) az Azerbajdzsán területén lévő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés