Előfizetői tartalom

Mégsem kell a Bayernek 812 milliárd forintnyi kártérítést fizetnie egy rákos férfinak

Portfolio
Egy amerikai bíróság arra kötelezte korábban a Bayert, hogy 2,25 milliárd dollár kártérítést fizessen egy amerikai férfinak, aki azt állította, hogy a német cég Roundup nevű gyomírtója miatt lett rákos. Egy másik amerikai bíróság most úgy döntött, hogy "csak" 400 millió dollár kártérítést kell fizetnie a Bayernek, írja a Reuters.

Valószínűleg ezerszer megbánták már a Bayer vezetői azt, hogy 2018-ban a német cég megvásárolta amerikai riválisát, a Monsantót. Utóbbi portfóliójában ugyanis van egy gyomírtó, a Roundup, amiről sokan azt állítják, hogy rákot okoz, emiatt több tízezer keresetet nyújtottak be a vállalat ellen, a kártérítésekre pedig már több milliárd dollárt fizetett ki a vállalat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés