Apple-rekord mentette az S&P 500-at
Portfolio
Európában kisebb felpattanást láthattunk a nyitást követően, a déli órákra azonban ismét elromlott a hangulat, és egyre nagyobb mínuszban vannak már a vezető részvényindexek, emellett pedig Amerikában is mínuszban nyitottak a tőzsdék, csak az Apple hozott lendületet a napba. Kedden elmaradtak a nagyobb piacmozgató események, a befektetők elsősorban már a szerdai amerikai inflációs adatra és a Fed kamatdöntésére figyeltek.
Megosztás

Az S&P 500 kedden mérsékelten emelkedett, élén az Apple-lel, amely új rekordot ért el. A Nasdaq Composite 0,6%-kal emelkedett és új történelmi csúcsot ért el, míg a Dow 157 ponttal, vagyis 0,4%-kal csökkent.

Úgy tűnt, hogy a befektetők profitot realizáltak az Nvidia-ban és aztán az Apple-be forgatták át a pénzüket, amely új funkciókat mutatott be, amelyek újabb iPhone-vásárlási hullámot indíthatnak el.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

A Fed kedden kezdte meg kétnapos kamatdöntőülését, a döntést szerdán ismertetik és Jerome Powell is sajtótájékoztatót tart majd. A befektetők attól tartanak, hogy a lassuló gazdaság nem lesz elegendő ahhoz, hogy ösztönözze a Fed-et a 2024-es kamatcsökkentésre, és a JPMorgan vezető részvénypiaci stratégája figyelmeztetett, hogy a lazítás esélyei csökkentek.

Megosztás

Kettős megrázkódtatás éri holnap a Wall Streetet

A Wall Street szerdán ritka piacmozgató eseménykettősre készül: délelőtt a májusi fogyasztói árindex (CPI) adatok érkeznek, délután pedig a Federal Reserve gazdaságpolitikai bejelentése következik. Bár ezek az események híresek az általuk okozott piaci volatilitásról, ritkán esnek egybe, 2008 óta csak 13 alkalommal érkeztek egyszerre, akkor viszont látványos hatásuk volt.

Kettős megrázkódtatás éri holnap a Wall Streetet
Megosztás

Kitart a pesszimizmus az USA-ban

Többnyire negatív hangulatban folyik a kereskedés az amerikai tőzsdéken: a DJIA több mint 200 pontot, azaz 0,5%-ot veszített eddig, bár a korábbi mélypontokról visszaerősödött.

Az S&P 500 szinte változatlanul 5358 pont körül mozog, míg a Nasdaq Composite 0,4%-kal emelkedett eddig. Az S&P 500 információtechnológiai szektorának papírja vannak egyedül mínuszban, 1,2%-os csökkenéssel.

A technológiai szektor veszteségeit azonban enyhítette az Apple részvényeinek jelentős emelkedése, amelyek rekordmagasságba emelkedtek, miután a vállalat hétfőn éves fejlesztői konferenciáján bejelentette a mesterséges intelligenciába való várva várt betörését. Ez eddig 6,2%-os emelkedést eredményezett az Apple részvényeinek árfolyamában.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Sikeres tárgyalások után: itt a Richter újabb nagy dobása

A Richter Gedeon Nyrt. újabb mérföldkövet ért el globális terjeszkedésébe: a vállalat megállapodott a Mithra Pharmaceuticals SA egyes belgiumi eszközeinek megvásárlásáról.

Sikeres tárgyalások után: itt a Richter újabb nagy dobása
Megosztás

A Fed meghozta a mínuszokat

Kedden – magyar idő szerint – kora este az amerikai tőzsdék esésben állnak, mivel a Federal Reserve megkezdte kétnapos kamatdöntő ülését. Ez azzal kapcsolatos befektetői aggodalmakhoz vezetett, hogy a jegybank esetleg nem csökkenti a kamatlábakat az idei évben.

A Dow Jones Industrial Average 230 pontos, 0,6%-os csökkenést szenvedett el, míg az S&P 500 több mint 0,3%-kal csökkent. A Nasdaq Composite ezzel szemben viszonylag stabil maradt. Az S&P 500 részvények többsége csökkenésnek volt tanúja, és az előrejelzések szerint az indexben csak mintegy 100 név fog nyereséget elkönyvelni. A New York-i tőzsdén megközelítőleg 1900 cég volt esésben, szemben a 688 emelkedővel.

A kedvezőtlen hangulat olyan pénzügyi részvényeknek ártott, mint az American Express és a JPMorgan, míg a Tesla 2%-ot esett a vezérigazgatói fizetésekről szóló szavazás miatt. A befektetők még az Nvidia papírjaitól is elfordultak, amelyek 2%-ot estek, és az Apple felé fordultak, amely 6%-ot erősödött, miután új iPhone funkciókat mutatott be.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.
Megosztás

Elszállt az Apple árfolyama

Az Apple már 4,9 százalékos pluszban van kedd délután.

appleup
Megosztás

Nagyon csúnya a vége a francia tőzsdén

A zárás előtt a CAC index már 1,3 százalékos pluszban van, ezzel tehát a tegnapi nap után ismét jelentős esést szenved el a francia tőzsde.

Ezúttal is főként a francia bankok részvényeit adták a befektetők: a Societe Generale 4,5 a BNP Paribas 4, a Credit Agricole árfolyama pedig 3,9 százalékos mínuszban van a zárás előtt.

cac40 (1)
Megosztás

Új történelmi csúcson az Apple

Az Apple árfolyama már 3,4 százalékos pluszban van, nemrég pedig rövid időre a jegyzés a 200 dolláros szintet is átlépte, amivel új történelmi csúcsra emelkedett az Apple.

appleath
Megosztás

Kilőtt az Apple

Az Apple árfolyama 2,8 százalékos pluszban van a keddi nyitást követően. A cég részvényei legutóbb tavaly decemberben voltak ennél magasabban, akkor 199,6 dollárig emelkedett az árfolyam, ami történelmi csúcsot jelentett akkor.

apple0611a
Megosztás

Melyik lehet a következő cég, amit feldarabolnak?

Részvényfelaprózás volt az Nvidiánál, a sztori jól sült el, a befektetők most azt keresik, hogy melyik lehet a következő olyan cég, aminek a részvényeit feldarabolják. Pro tipp: olyan részvényeket érdemes keresni, amiknek magas az árfolyama. Mutatunk néhányat.

Melyik lehet a következő cég, amit feldarabolnak?
Megosztás

Szétverik a bajba jutott francia óriás részvényeit

Nagyot estek az Atos részvényei a keddi kereskedésben, miután a pénzügyi gondokkal küszködő cég bejelentette, hogy egy olyan megmentési megállapodást választottak, ami jelentős részvényhígulást eredményez - közölte a CNBC.

Szétverik a bajba jutott francia óriás részvényeit
Megosztás

Lefordult az OTP és a BUX is

Az OTP árfolyama már 1,8 százalékos mínuszban van kedd délután, míg a BUX már 0,8 százalékot esett. A mostani esés ellenére azonban fontos felhívni a figyelmet arra, hogy az OTP árfolyama tegnap 1,7 százalékos pluszban zárt, amivel messze felülteljesített a többi blue chiphez képest, így összesítésben a mai esés a nemzetközi hangulat romlása közepette egyáltalán nem tekinthető jelentősnek.

otp0611
Megosztás

Esik Amerika is

A nyitást követően a Dow Jones 0,8, az S&P 500 0,4, a Nasdaq pedig 0,1 százalékos mínuszban van.

usanyito0611
Megosztás

Egyre lentebb Európa

Nem javul a hangulat a kontinens vezető tőzsdéin, a CAC már 1,1, a FTSE 1, a DAX pedig 0,6 százalékos mínuszban van.

ger40
Megosztás

A Mol húzza a magyar tőzsdét

A kereskedési idő felénél a Mol a legjobban teljesítő blue chip, eközben stagnál a Magyar Telekom, kisebb mínuszban van a Richter, és esik az OTP is.

A Mol húzza a magyar tőzsdét
Megosztás

Lefordultak a tőzsdék

A vezető európai részvényindexek közül a CAC 0,8, a FTSE 0,7, a DAX pedig 0,5 százalékos esésben van kedd délután.

dax0611du
Megosztás

Most érdemes figyelni, nagy izgalmak jöhetnek az Apple-nél!

Tegnap kezdődött el az Apple június 14-ig tartó éves fejlesztői konferenciája (WWDC), ahol a cég máris lerántotta a leplet legújabb dobásairól. Előzetesen a legnagyobb várakozások azt övezték, hogy vajon hogyan lesz képes a cég kihasználni a mesterséges intelligencia nyújtotta lehetőségeket, a látottaktól azonban nem voltak elragadtatva a befektetők, sőt, néhányan már aggályaiknak is hangot adtak. A tegnapi esés ellenére azonban lehetnek jó lehetőségek, éppen ezért megnéztük, hogy mit mutat jelenleg a technikai kép az Apple esetében.

Most érdemes figyelni, nagy izgalmak jöhetnek az Apple-nél!
Megosztás

Közelebb kerültünk a 400-hoz

A forint pár nap alatt jelentősen közelebb került a 400-hoz az euróval szemben. De el is érheti azt belátható idén belül? Egyáltalán, mi okozza ezt a nagy mozgást? Ezekre keressük a választ a két hét múlva esedékes online, ingyenes Signature-klub eseményünkön. Ha érdekel, mi lesz a forinttal, ott kell lenned:

Megosztás

Nehezen talál magára a francia tőzsde

Ahogy arról a Portfolio tegnap beszámolt, az euró mellett a francia tőzsdét is megütötték hétfőn, miután Emmanuel Macron elnök a hétvégi vereséget követően feloszlatta a francia Nemzetgyűlést, így új választások jönnek, még ezen a nyáron. Ezt követően kedden kisebb felpattanást láthatunk a francia piacokon.

Nehezen talál magára a francia tőzsde
Megosztás

Óvatos emelkedés

A nyitást követően a vezető európai részvényindexek közül a francia CAC és az angol FTSE is 0,4 százalékos pluszban van, míg a német DAX 0,2 százalékkal került feljebb.

dax0611
Megosztás

A Mol és az OTP húzzák a magyar tőzsdét

A nyitást követően felemás képet mutatnak a blue chipek: emelkedik az OTP és a Mol, de kisebb mínuszban van a Telekom és a Richter is.

A Mol és az OTP húzzák a magyar tőzsdét
Megosztás

Jön a mesterséges intelligencia az iPhone-ra!

Tegnap tartotta nagy éves tech eseményét a Wordlwide Developers Conference-t (WWDC) az Apple. Az eseményre nemcsak a tech rajongók, felhasználók, de a befektetők is kiemelten figyeltek, főként azért, mert kiderült, hogy az Apple hogyan szállna fel a mesterséges intelligencia vonatra.

Jön a mesterséges intelligencia az iPhone-ra!
Megosztás

Ismert számítástechnikai startup lép tőzsdére

Kedden kezdődik meg a kereskedés a londoni tőzsdén a brit számítástechnikai startup, a Raspberry Pi részvényeivel. A bevezetéstől a cég azt reméli, hogy képesek lesznek elérni a kitűzött 166 millió fontos összeget összegyűjteni. Az elemzők szerint a londoni tőzsde is profitálhat a keddi IPO-ból, ugyanis a technológiai cégek rendre más európai országokban vagy Amerikában léptek tőzsdére a közelmúltban - írja a CNBC.

Ismert számítástechnikai startup lép tőzsdére
Megosztás

Közel félmilliárd forintért vett saját részvényeket az OTP

Tovább vette saját részvényeit az OTP, ezúttal több mint 440 millió forint értékben.

Közel félmilliárd forintért vett saját részvényeket az OTP
Megosztás

Kikelt magából Elon Musk, betiltaná az iPhone-t a cégeinél

Tegnap tartotta az Apple nagy tech eseményét, a Worldwide Developers Conference-t, amin többek között bemutatta mesterséges intelligencia stratégiáját, amelynek része volt, hogy megállapodást kötött az OpenAI-jal arról, hogy a ChatGPT-t integrálják a legújabb iPhone-okba. A hírnek nem mindenki örült, Elon Musk rögtön aggodalmát fejezte ki.

Kikelt magából Elon Musk, betiltaná az iPhone-t a cégeinél
Megosztás

Felpattanás jöhet Európában Mik az aktuális események a tőzsdéken?Mi várható makro fronton?Mi történt eddig a tőzsdéken?

Mik az aktuális események a tőzsdéken?

  • Emelkedéssel zártak tegnap a vezető amerikai részvényindexek, a Dow Jones 0,2 százalékot emelkedett, a S&P 500 0,3 százalékkal került feljebb, míg a Nasdaq 0,4 százalék pluszban fejezte be a napot.
  • Az ázsiai tőzsdéken ma reggel felemás hangulat látszik, a Nikkei 0,34 százalékot emelkedett, a Hang Seng 1,4 százalékos mínuszban áll, míg a CSI 300 0,41 százalékos mínuszban van.
  • Jó hangulatban nyithatnak az európai tőzsdék, a határidős részvényindexek állása alapján a DAX 0,29 százalékot emelkedhet, a CAC 0,14 százalékkal kerülhet feljebb, míg a FTSE 0,24 százalék pluszban nyithat.
  • Vegyes nyitás várható az amerikai tőzsdéken a határidős részvényindexek jelenlegi állása alapján. A Dow Jones 0,04 százalékkal kerülhet lejjebb, a S&P 500 0,03 százalék pluszban nyithat, míg a Nasdaq 0,01 százalékot emelkedhet.

Mi várható makro fronton?

Kedden egy brit munkanélkülsiégi adatot ismertetnek, ez – a brit munkanélkülieken kívül – leginkább azoknak lehet fontos, akik a brit piacokon kereskednek.

2024. június 10. – június 16. makronaptár
Magyar makrogazdaság
június 10. hétfő 8:30 KSH Infláció máj.
június 10. hétfő 11:00 PM Előzetes ÁHT máj.
június 11. kedd 11:00 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
június 13. csütörtök 8:30 KSH Ipar (második becslés) ápr.
június 13. csütörtök 11:30 ÁKK Kötvényaukció  
június 14. péntek 8:30 KSH Építőipar ápr.
június 14. péntek 8:30 MNB Statisztikai mérleg máj.
június 14. péntek 22:00 Fitch Hitelminősítői felülvizsgálat  
Nemzetközi makrogazdaság
június 11. kedd 8:00 UK Munkanélküliség ápr.
június 12. szerda 3:30 Kína Infláció máj.
június 12. szerda 8:00 UK GDP ápr.
június 12. szerda 14:30 USA Infláció máj.
június 12. szerda 20:00 USA Költségvetés máj.
június 12. szerda 20:00 USA Fed-kamatdöntés  
június 12. szerda 20:30 USA Jerome Powell sajtótájékoztatója  
június 13. csütörtök 11:00 EU Ipar ápr.
június 13. csütörtök 14:30 USA Munkanélküli segélykérelmek  
június 13. csütötök 14:30 USA Ipari termelői árak máj.
június 14. péntek   Japán Bank of Japan kamatdöntés  
június 14. péntek 16:00 USA 5 éves inflációs várakozások  
június 14. péntek 16:00 USA Michigan-index jún.
Forrás: Portfolio-gyűjtés

Mi történt eddig a tőzsdéken?

  • A vezető amerikai, ázsiai európai és régiós részvényindexek közül idén 16,7 százalékos elmozdulással a Nikkei index áll az élen, a sereghajtó 3,1 százalékos emelkedéssel a Dow Jones index.
  • A hazai blue chipek közül idén a legjobban a Magyar Telekom részvénye teljesített 49,6 százalékos emelkedéssel, a sor végén a Mol papírja áll 0,4 százalékos emelkedéssel.
  • A fontosabb nyersanyagok közül év eleje óta az Ezüst árfolyama már 22,4 százalékot emelkedett.
Fontosabb instrumentumok
  Árfolyam 1 nap 1 hét 1 hónap Idén 1 év 5 év
Amerikai részvényindexek              
Dow Jones 38 868,04 0,2% 0,8% -1,6% 3,1% 14,7% 49,1%
S&P 500 5 360,79 0,3% 1,5% 2,6% 12,4% 24,7% 85,7%
Nasdaq 19 074,67 0,4% 2,5% 5,0% 13,4% 31,3% 154,3%
Ázsiai részvényindexek              
Nikkei 39 038,16 0,9% 0,3% 2,1% 16,7% 21,0% 84,7%
Hang Seng 18 366,95 0,0% -0,2% -3,1% 7,7% -5,3% -33,4%
CSI 300 3 574,11 0,0% -0,4% -2,5% 4,2% -6,8% -1,0%
Európai részvényindexek              
DAX 18 494,89 -0,3% -0,6% -1,5% 10,4% 16,0% 53,5%
CAC 7 893,98 -1,3% -1,3% -4,0% 4,7% 9,4% 46,7%
FTSE 8 228,48 -0,2% -0,4% -2,4% 6,4% 8,8% 11,6%
FTSE MIB 34 542,01 -0,3% -0,4% -0,3% 13,8% 27,2% 68,6%
IBEX 11 357,2 -0,4% -0,4% 2,3% 12,4% 22,0% 22,2%
Régiós részvényindexek              
BUX 70 249 0,5% 1,1% 1,5% 15,9% 42,4% 70,7%
ATX 3 652,33 -0,2% -1,3% -0,9% 6,3% 15,6% 24,4%
PX 1 542,73 -0,3% -0,6% -0,5% 9,1% 17,9% 45,6%
WIG20 84 845,88 -0,1% -2,3% -1,9% 8,1% 27,5% 44,1%
Magyar blue chipek              
OTP 17 700 1,7% 0,8% -3,4% 12,0% 52,8% 41,8%
Mol 2 836 -0,1% 0,6% -7,8% 0,4% -5,5% -13,7%
Richter 9 375 -1,1% -3,4% -2,8% 7,1% 12,1% 83,8%
Magyar Telekom 1 020 -0,6% 2,6% 9,4% 49,6% 149,1% 147,3%
Nyersanyagok              
WTI 78,75 2,9% 4,6% -1,3% 9,5% 12,2% 47,9%
Brent 81,13 1,8% 3,3% -3,0% 4,4% 8,4% 28,5%
Arany 2 304,69 -0,5% -1,5% -2,4% 11,6% 17,4% 73,4%
Ezüst 29,69 1,3% -2,7% 5,1% 22,4% 21,9% 101,7%
Devizák              
EURHUF 393,3 0,5% 0,5% 1,5% 2,9% 6,9% 22,9%
USDHUF 366,3888 1,2% 1,8% 1,7% 5,9% 7,1% 29,5%
GBPHUF 464,6201 0,8% 1,4% 3,0% 5,3% 7,9% 29,4%
EURUSD 1,0735 -0,7% -1,2% -0,3% -2,8% -0,2% -5,1%
USDJPY 156,8750 0,0% 0,4% 0,6% 11,3% 12,6% 44,6%
GBPUSD 1,2718 0,0% -0,4% 1,7% -0,2% 1,1% 0,2%
Kriptovaluták              
Bitcoin 69 501 0,3% 1,0% 14,3% 57,3% 162,4% 766,5%
Állampapírok              
10 éves amerikai állampapírhozam 4,47 0,8% 1,5% -0,8% 15,7% 19,3% 109,0%
10 éves német állampapírhozam 2,66 2,3% 3,5% 6,3% 32,9% 11,8% -1 313,2%
10 éves magyar állampapírhozam 6,9 2,4% 0,4% 0,7% 16,4% -5,6% 133,9%
Forrás: Refinitiv, Portfolio

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
befektetés tőzsde chart getty stock