Kikelt magából Elon Musk, betiltaná az iPhone-t a cégeinél
Üzlet

Kikelt magából Elon Musk, betiltaná az iPhone-t a cégeinél

Portfolio
Tegnap tartotta az Apple nagy tech eseményét, a Worldwide Developers Conference-t, amin többek között bemutatta mesterséges intelligencia stratégiáját, amelynek része volt, hogy megállapodást kötött az OpenAI-jal arról, hogy a ChatGPT-t integrálják a legújabb iPhone-okba. A hírnek nem mindenki örült, Elon Musk rögtön aggodalmát fejezte ki.

Megállapodást kötött az Apple és az OpenAI arról, hogy az amerikai mobilgyártó a legújabb készülékeiben használni fogja a ChatGPT-t. Bár az Apple egyértelműen jelezte, hogy a felhasználók fogják ellenőrizni, hogy mikor használják a ChatGPT-t, és engedélyt kell adniuk, mielőtt bármilyen adatot megosztanak, nem mindenki örül az újításnak.

Elon Musk a bemutató után azzal fenyegetőzött, hogy kitiltja az iPhone-okat a vállalataiból, mivel biztonsági kockázatot lát az Apple és az OpenAI közötti megállapodásban.

Az X-en közzétett posztsorozatában a Tesla vezérigazgatója kétségeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy az OpenAI megvédi az Apple-felhasználók biztonságát és magánéletét.

Az Apple-nek fogalma sincs arról, hogy valójában mi történik, miután átadják a felhasználók adatait az OpenAI-nak

- állította Musk.

Ha az Apple integrálja az OpenAI-t az operációs rendszer szintjén, akkor az Apple-eszközök be lesznek tiltva a cégeimnél

- írta Musk.

Musk és az Apple csörtéjének egyébként van előzménye, az Apple ugyanis leállította az X-en való reklámozást, miután Musk támogatott egy antiszemita összeesküvés-elméletet, és egyes Apple-hirdetések nácibarát tartalmak mellett jelentek meg. Musk korábban az OpenAI-jal is összeütközésbe került, és elindította saját AI-cégét, az xAI-t, amely reményei szerint az OpenAI versenytársa lesz. Musk márciusban beperelte az OpenAI-t, akkor azt állította, hogy az a profitot az emberiség érdekei elé helyezi.

Címlapkép forrása: Apu Gomes/Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Órákon belül olyan ítélet születik Magyarországról, ami a forint sorsát is eldöntheti

Könyvelő

Könyvelő
Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
befektetés tőzsde chart getty stock