Nehezen talál magára a francia tőzsde
Üzlet

Nehezen talál magára a francia tőzsde

Portfolio
Ahogy arról a Portfolio tegnap beszámolt, az euró mellett a francia tőzsdét is megütötték hétfőn, miután Emmanuel Macron elnök a hétvégi vereséget követően feloszlatta a francia Nemzetgyűlést, így új választások jönnek, még ezen a nyáron. Ezt követően kedden kisebb felpattanást láthatunk a francia piacokon.

Macron bejelentését követően a hétfői nap egy pontján már közel 2,5 százalékos mínuszban is volt a francia CAC index a pénteki záróértékéhez képest, a zárásra végül "mindössze" 1,6 százalékosra mérséklődött az esés, ezt követően pedig jelenleg minimális, 0,3 százalékos pluszban van a francia benchmark.

cac0611

Az egyes szektorok közül tegnap különösen bankszektort büntették a befektetők, ami azzal magyarázható, hogy a rendkívül bizonytalanná vált gazdasági és politikai helyzet a hitelezési aktivitás visszaesését eredményezheti. Emellett pedig a francia állampapírok hozamfelára a német állampapírokhoz képest nőtt, ami szintén kedvezőtlen fejlemény a francia bankrendszer számára.

A Société Générale árfolyama tegnap közel 9 százalékos mínuszban is járt már, ezt követően kedd délelőtt egészen minimális, mindössze 0,1 százalékos az emelkedés mértéke.

socgen

A BNP Paribas árfolyama tegnap közel 5 százalékot esett, ezt követően pedig ma stagnálnak a bank részvényei.

bnp0611

a Crédit Agricole árfolyama pedig 1,2 százalékos mínuszban van, a hétvégi választás óta pedig már közel 5 százalékkal került lejjebb a bank részvényeinek jegyzése.

creditagricole

Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

MNB Intézet

Fánk-hatás 2.0

A Covid-járvány kitörése után kiköltözési hullám indult el a nagyvárosokból, jelentős áremelkedést okozva a környező településeken. Vajon mennyiben változott azóta a helyzet? Visszarend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
tőzsde