Singapore Airlines: hatalmas kártérítést kapnak az utasok a traumatikus élmény után
Üzlet

Singapore Airlines: hatalmas kártérítést kapnak az utasok a traumatikus élmény után

Portfolio
10 ezer dolláros, vagyis mintegy 3,7 millió forintos kártérítést ajánlott fel a Singapore Airlines azoknak az utasoknak, akik kisebb sérüléseket szenvedtek a légitársaság extrém turbulenciába került járatán múlt hónapban – írja a Bloomberg.

Magasabb összeget kaphatnak azok, akik súlyosabb sérüléseket szenvedtek a gépen, velük egyénileg tárgyal a légitársaság, egyelőre előlegként 25 ezer dolláros kártérítést ajánlott fel nekik a cég. A Singapore Airlines bocsánatot kért a „traumatikus élményért”, és mindenkinek, aki a fedélzeten tartózkodott, visszatérítik a repülőjegy árát azon felül, hogy az EU-ban és az Egyesült Királyságban érvényben lévő szabályozásnak megfelelően 520 font, vagy 600 euró összegű kártérítést kapnak a járat késése miatt. A Singapore Airlines már korábban kifizetett utasonként 1000 szingapúri dollárt a kiadásaik fedezésére.

A Singapore Airlines SQ321-es járata május 20-án szállt fel Londonból, Szingapúr célállomással, de Mianmar közelében rendkívül erős turbulenciába került, hirtelen nagyot vesztett magasságából, aminek eredményeként több tucatnyian súlyosan megsérültek, és egy idős férfi meg is halt. Főként gerinc-és koponyasérüléseket szenvedtek azok az utasok, akik nem a helyükön ültek bekötve. A gépen 229 fő tartózkodott, a személyzettel együtt.

Az első vizsgálatok szerint a repülőgép „valószínűleg egy fejlődő konvektív aktivitású terület felett repült”, amikor az incidens bekövetkezett, és hogy az utasoknak mindössze másodpercük volt arra, hogy reagáljanak a biztonsági öv bekapcsolására.

Címlapkép forrása: Getty Images

Kiszámoló

Örökség: beszélni kell róla

Apósom négy hónapja meghalt, ennyi idő alatt annyi történt, hogy kijött az értékbecslő, adott egy irreálisan magas árat az ingatlanra, amit meg akartunk támadni, mert messze nem ér annyit a h

MNB Intézet

Fánk-hatás 2.0

A Covid-járvány kitörése után kiköltözési hullám indult el a nagyvárosokból, jelentős áremelkedést okozva a környező településeken. Vajon mennyiben változott azóta a helyzet? Visszarend

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Ez aztán a fordulat a Dunaferr

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
richter2_forras_richter