Előfizetői tartalom

Így került magyar kézbe a Budapest Airport: meglepő részletek

Portfolio
Több mint egy éves intenzív tárgyalássorozatot követően 2024. június 6-án írták alá a Budapest Airport adás-vételi szerződését, amelynek során 80 százalékos tulajdonrészt szerzett a Corvinus Nemzetközi Befektetési Zrt., a francia Vinci Airports pedig 20 százalékot. A vételár pro ráta került kifizetésre – áll az NGM közleményében, hozzátéve, hogy a további részletekről és fejlesztési tervekről július elején a francia partnerrel együtt közös sajtótájékoztatót tartanak.

A továbbiakban az üzemeltetésért a Vinci Airports felel a magyar állam stratégiai iránymutatásával. A magyar állam nem üzemelteti a repülőteret, hanem pénzügyi és stratégiai befektetőként van jelen. A Vinci Airports lesz az üzemeltető, amely globális szereplő, és több mint 70 repülőteret üzemeltet 14 országban. Egy repülőtér fejlesztése esetében két irányról beszélhetünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés