Portfolio signature

Mikor lehet újra 400 forint egy euró?

Portfolio
Hiába a dollár gyengülése, a forint nem képes érdemben visszaerősödni. Az euró-forint árfolyama már a 395-ös szinteken mozog, amire közel két hónapja nem volt példa. A mostani gyengüléssel ismét közelebb kerültünk a 400-as euróhoz. Éppen ezért megnéztük, hogy mi áll a gyengülés mögött, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy mikor törheti át a forint a 400-as szintet.
A forint kilátásairól lesz szó az egy hét múlva esedékes online eseményünkön, ahol szakértőket kérdezünk a magyar deviza kilátásairól, és arról, hogy mikor érdemes eurót váltani a nyaralásra.

Az euróval szemben május vége óta már több mint 12 egységet gyengült a forint, és jelenleg is a 395-ös szinten billeg az EUR/HUF árfolyama.

eurhuf0613

A dollárral szemben pedig már közel 14 egységet gyengült a forint május vége óta.

usdhuf0613

Ami a gyengülés mögötti okokat illeti, elsősorban ezúttal is külső tényezők mozgatják az árfolyamot, az EUR/USD esetében látott masszív kilengések azonban az elmúlt napokban csak negatív értelemben voltak képesek befolyásolni a forint árfolyamát (a szerdai leszúrás kivételével).

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés