Előfizetői tartalom

Rekord első negyedéves profit az Opus Globalnál: de miért csökkent a bevétel?

Portfolio
A bevételek csökkenése ellenére rekord első negyedéves adózott eredményt ért el az Opus Global a 2024 január-márciusi időszakban, ami részben a hatékonyságjavulásnak, részben a pénzügyi eredmény soron elkönyvelt nyereségnek köszönhető. A mezőgazdaság és élelmiszeripar szegmens gyengélkedik, az energetika viszont az első számú profit driver lett az időszakban – derül ki a társaság ma reggel publikált első negyedéves gyorsjelentéséből.

A főbb negyedéves számok 144 milliárd forintos működési bevétellel zárta 2024 első negyedévét az Opus Global, ami 13,8 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest. A január-március gazdálkodásában éreztette hatását a nehéz külső gazdasági helyzet – áll a társaság közleményében, indokolva a bevételek visszaesését. A stratégiai szegmensek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés