Portfolio signature

Az Nvidia a világ legnagyobb cége! Megelőzte a Microsoftot is

Portfolio
Az elmúlt hónapok az Nvidiáról szóltak, amióta bejelentették a mindenki számára elérhető ChatGPT-t és elkezdődött a legújabb kori mesterséges intelligencia őrület, a chipgyártó árfolyama száguld, egymás után dönti a rekordokat, és ma a világ legértékesebb cége lett az Nvidia.

Szinte hihetetlen, de 2022 októberében még csak 10 dollár közelében állt az Nvidia árfolyama (az azóta végrehajtott 1:10 arányú részvényfelaprózással számolva), ma pedig már 130 dollár felett.

A grafikon így néz ki, elég beteg:

nviq

Az árfolyam emelkedésével persze a cég értéke is nőtt, a kapitalizáció nemrég meghaladta a 3000 milliárd dollárt, ezzel az Nvidia lett az első chipgyártó, aminek ez sikerült, és bekerült abba az elitklubba, amiben jelenleg csak az Apple és a Microsoft tartozik az Nvidián kívül, a többiek meg messze leszakadva. A hétfői piaczárást követően így nézett ki a lista:

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés