Előfizetői tartalom

Itt tart most a mesterséges intelligencia az emberi gondolkodáshoz képest

A mesterséges intelligencia jelenleg még csak mintakövető: adatalapon utánozza az emberi gondolkodást, de intuícióra nem képes. A tisztán adatalapú fejlesztés zsákutca; az emberi gondolkodás sajátosságainak, megkötéseinek a beépítésével lehetne az AI-t továbbfejleszteni – mondták a Szegedi Tudományegyetem kutatói a K&H Bank sajtóútján.

Hát ezért nem tökéletes a mesterséges intelligencia Jelasity Márk egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezetője előadásában elmondta: a mesterséges intelligencia modellek adatalapon működnek, így például amikor egy képfelismerő algoritmusnak el kell döntenie néhány képről, hogy kutyát vagy macskát ábrázol, akkor egy adatok sokaságán alapuló függvényt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés