Előfizetői tartalom

A mesterséges intelligencia térnyerése óta durván tízszeresére nőttek az utazós átverések

Portfolio
Az utazási iparág egyik legnagyobb szereplője, a Booking.com arra hívja fel a figyelmet, hogy a mesterséges intelligencia (AI) térnyerése az utazási csalások drámai növekedését eredményezte. Marnie Wilking, a cég internetes biztonsági vezetője szerint az elmúlt másfél évben 500-900 százalékos emelkedést tapasztaltak ezen a területen - írta meg a BBC.

Wilking elmondása szerint különösen az adathalászat (phishing) vált gyakoribbá. Az adathalászat olyan módszer, amely során csalók hamis üzenetekkel próbálják megszerezni az emberek pénzügyi adatait. A generatív mesterséges intelligencia eszközök, mint például a ChatGPT megjelenése óta ezek az üzenetek sokkal meggyőzőbbek lettek. "Az adathalászat már az e-mailek kezdete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés