Előfizetői tartalom

Tovább nőhet az elektronikus fizetések aránya a nyári hónapokban

Portfolio
Intenzív növekedéssel nyitotta az idei évet az elektronikus fizetés, jelentős mértékben emelkedett a mobilfizetések aránya is: a mobiltárcába regisztrált kártyák száma egy év alatt 30%-kal, az ezekkel végrehajtott tranzakciók száma 37%-kal, értékük 44%-kal. Az OTP Bank szakértői szerint ezeknek a trendeknek a folytatódására számíthatunk a nyári időszakban is.

Felgyorsult a kártyás fizetési tranzakciók számának növekedése, ugyanis a 2024-es év első negyedévében 11,5%-kal emelkedett a kártyás tranzakciók száma az előző év első negyedévével összevetve. A Magyar Nemzeti Bank pénzforgalmi jelentéséből az is kiderül, hogy a kártyás fizetések értéke 10,7%-kal nőtt az első negyedévben a tavalyi év hasonló időszakához képest...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés