Előfizetői tartalom

Betiltotta a Kaspersky-termékek értékesítését az Egyesült Államokban

MTI
|
Portfolio
Az amerikai kereskedelmi minisztérium betiltja a Kaspersky Lab Inc.-nek, az orosz víruskereső szoftvereket gyártó Kaspersky Egyesült Államokban bejegyzett leányvállalatának, hogy értékesítse szoftvereit az Egyesült Államok területén. Az intézkedés július 20-án lép életbe és szeptember 29-étől tilos a cégnek új biztonsági frissítéseket kiadnia korábbi ügyfeleinek.

A minisztérium szerint a hosszas vizsgálat alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a Kaspersky további tevékenysége az Egyesült Államokban nemzetbiztonsági kockázatot jelent, tekintettel az orosz kormány támadó kiberképességeire, valamint arra a képességére, hogy befolyásolja vagy irányítsa a Kaspersky műveleteit. A minisztérium azt javasolja a Kaspersky szoftvert használó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés