Előfizetői tartalom

Kiderült, hány dolgozót rúghatott ki a Tesla

Portfolio
A Tesla 2023-ban végrehajtott jelentős létszámleépítése komoly hatással volt a vállalat globális munkaerő-állományára. A belső feljegyzések szerint a Tesla alkalmazottainak száma 121 ezer főre csökkent, beleértve a kölcsönzött munkavállalókat is. Ez azt jelenti, hogy az autógyártó idén eddig több mint 14%-kal csökkentette munkaerejét - számolt be a CNBC.

A legfrissebb adat nem közvetlenül a bérszámfejtési adatokból származik, hanem a Tesla e-mail listáján szereplő személyek számából. Június 17-én Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója egy e-mailt küldött minden dolgozónak, amelyben közölte, hogy a következő hetekben átfogó felülvizsgálatot végeznek annak érdekében, hogy kivételes teljesítményért részvényopciókat adjanak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés