Portfolio signature

Most érdemes aranyba fektetni?

Portfolio
Az elmúlt hetekben kockázatvállalóbbak lettek a befektetők, így az alapvetően biztonságos menedéknek számító nemesfémek nyomás alá kerültek. Az esést követően azonban már látszik a fordulat a nemesfémpiacon: a tőzsdei hangulat romlásával, valamint a gazdasági és politikai bizonytalanságok felerősödésével pedig újra az arany és az ezüst felé fordulhatnak a befektetők. Éppen ezért megnéztük, hogy mit mutatnak most a grafikonok a két nemesfém esetében, valamint azzal a kérdéssel is foglalkoztunk, hogy érdemes lehet-e beszállni a mostani szinteken az aranyba és az ezüstbe.

Az arany árfolyama még május végén érte el a 2450 dolláros történelmi csúcsot, azóta azonban egy korrekciót láthatunk a nemesfém piacán, amely során már több mint 3,5 százalékot esett az árfolyam.

arany0621

Ami a technikai képet illeti, az arany árfolyama a tegnapi emelkedéssel áttörte az 50 napos mozgóátlagot, ami az elmúlt napokban ellenállásként funkcionált.

Ezt követően fölfelé elsőként a júniusi 2387 dolláros lokális csúcs szintjére érdemes figyelni, míg ezt követően a 2400 dolláros zónára, ahol az elmúlt hónapokban kétszer is erős eladói nyomás jelentkezett, amennyiben azonban ezt a szintet is áttöri az arany árfolyama, úgy akadály nélkül ralizhat az árfolyam a májusi 2450 dolláros történelmi csúcs szintjéig.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés