Előfizetői tartalom

Rejtélyes megállapodás készülődik a Boeing és a minisztérium között

Portfolio
Az amerikai igazságügyi minisztérium (DOJ) várhatóan olyan ajánlatot teszi a Boeingnek, amellyel a repülőgépgyártó elkerülheti a büntetőjogi felelősségre vonást a 2018-ban és 2019-ben történt halálos kimenetelű 737 MAX-balesetekkel kapcsolatos egyezség feltételeinek megsértése miatt - jelentette pénteken a New York Times.

Az igazságügyi minisztérium azt tervezi, hogy egy halasztott vádemelési megállapodást ajánl fel a Boeingnek. Ez azt jelenti, hogy bár hivatalosan vádat emelnek, de annak végrehajtását egy meghatározott időre felfüggesztik. A megállapodás részeként a Boeing köteles lesz egy szövetségi megfigyelőt alkalmazni, aki felügyeli majd a biztonsági fejlesztéseket. A New York Times...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés