FONTOS Kiderült: szép csendben gigaösszegű devizahitelt vett fel Kínától a magyar állam
 
Portfolio signature

Ez még csak az esés kezdete, vagy egy soha vissza nem térő alkalom? Mi történik az Nvidiával?

Portfolio
Múlt héten újabb történelmi csúcsra ralizott az Nvidia árfolyama, a vállalat pedig rövid időre le is taszította a trónról a Microsoftot a világ legértékesebb vállalatainak listáján. Az öröm azonban nem tartott sokáig, hiszen csütörtök délután óta esik az Nvidia, éppen ezért megnéztük, hogy mi áll a mostani lefordulás mögött, valamint azt is, hogy milyen lehetőségeket tartogathat a befektetők számára az elmúlt napokban látott esés.

Lefordult az Nvidia

Az Nvidia árfolyamát a kiemelkedő negyedéves számok mellett a júniusi felaprózás is hajtotta. Ennek eredményeként múlt hét csütörtökön új, 140 dolláros szintre raliztak a vállalat részvényei, mellyel rövid időre az Nvidia vált a világ legértékesebb cégévé. Viszonyításképpen a cég piaci kapitalizációja egy évvel ezelőtt még alig érte el az 1000 milliárd dolláros szintet.

mcap0624

A csütörtöki csúcs elérés óta azonban alig két nap alatt már több mint 10 százalékot esett a papír, ráadásul különösebb hír nélkül, az azonban elmondható, hogy az idei több mint 150 százalékos rali után már időszerű volt egy korrekció.

nvidia0624

A vállalat kapcsán egyébként az elmúlt hetekben már több figyelmeztetés is érkezett, hogy a vállalat értéke kis idő alatt nőt túl nagyra, egyesek pedig már a 2000-es évek elején látott Dotcom lufihoz hasonlították a látottakat. Azonban fontos kiemelni, hogy amíg akkor a kockázatos adósságfelvétel állt a lufi kidurranása mögött, addig ezúttal szó sincs hasonlóról, hiszen a mesterséges intelligencia verseny a legjobban finanszírozott cégek között zajlik.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés