Portfolio signature

Mi lesz a forinttal és a magyar tőzsdével? - Véleményt mondtak a hazai alapkezelők

Portfolio
Erősre sikerült a június a magyar tőzsdén, a BUX index újabb történelmi csúcsot döntött, és több mint 6 százalékkal értékelődött fel az elmúlt hónapban. Július elején rendszeres havi felmérésünkben ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket, hogy mit gondolnak a hazai részvénypiac kilátásairól, melyek a kedvenc részvényeik és a legkevésbé kedvelt papírok, és merre mehet a következő hónapokban a forint árfolyama.

A júliusi felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Apelso Capital Befektetési Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Gránit Alapkezelő, Hold Alapkezelő, OTP Alapkezelő, VIG Befektetési Alapkezelő.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX júniusban újabb rekordot ért el: 72 094,79 ponton zárt, amely 6,2 százalékos növekedést jelent a májusi záróértékhez képest, és amely egyúttal napi rekord a hazai tőzsdetörténetben.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Mit várnak a magyar tőzsdén a hazai alapkezelők?

A magyar részvénypiac rövid távú kilátásaira valamivel pesszimistábbak lettek a hazai alapkezelők az előző hónaphoz képest. Bár a nagy többség, a felmérésben résztvevők háromnegyede továbbra is legfeljebb +/-5 százalékos elmozdulást vár a BUX indexre 3 hónapos időtávon, már van olyan válaszadó, aki 5 százalékot meghaladó esést jósol. Erre tavaly október óta nem volt példa. A 12 havi várakozások alapján viszont a többség határozott, 5 százalékot meghaladó emelkedést vár, sőt, van, aki 15 százalékot meghaladó erősödést prognosztizál a BUX indexre.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés