Portfolio signature

Újabb pofon a kriptopiacnak: miért zuhant megint a bitcoin?

Portfolio
Az elmúlt napokban csúnya esés alakult ki a bitcoin és más kriptoeszközök piacán, majd a lejtmenet péntekre még inkább begyorsult. A piacot az helyezte első sorban nyomás alá, hogy a korábban hackertámadás áldozatául esett Mt. Gox jelentős mennyiségű bitcoin kezdett el mozgatni a károsultak kifizetésére. A hackelés idején (2014-ben) 600 dollár környékén mozgott a bitcoin, most pedig 55 000 dollárnál jár, így a piaci szereplők arra a készülnek, hogy a károsultak amint megkapják a kompenzációjukat, azonnal jelentős mennyiségű bitcoint önthetnek a piacra.

Szakad a kriptopiac

Tovább folytatódik az esés a kriptopiacon, a bitcoin és az ethereum árfolyama is február óta nem látott mélyponton van jelenleg. A bitcoin árfolyama több mint 25, míg az ethereum jegyzése közel 30 százalékot esett már a május végi csúcs elérése óta.

btcusdt0705
ethusdt0705

A Whale Wire szerint a mostani esés által kiváltott likvidálások a második legnagyobb ilyen eseményt jelentették a bitcoin teljes történetében, közvetlenül az FTX 2022 novemberi összeomlása után. Eközben az opciós piaci open interest - vagyis a le nem zárt határidős ügyletek mérőszáma – 12 százalékkal csökkent, ami azt jelzi, hogy a pénz elhagyja a piacot - írja a Coindesk.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés