Ezeket a részvényeket kell most eladni az elemzők szerint
Üzlet

Ezeket a részvényeket kell most eladni az elemzők szerint

Portfolio
A Goldman Sachs stratégái arra figyelmeztették a befektetőket, hogy adják el azokat az európai cégek részvényeket, melyek bevételeinek jelentős részét Kínából szerzik, mivel a lassuló kínai fogyasztás és a növekvő kereskedelmi feszültségek komoly kockázatot jelentenek ezekre a vállalatokra nézve - számolt be a Bloomberg.

A stratégák szerint több tényező is hozzájárul ahhoz, hogy óvatosan kell bánni a kínai piacra támaszkodó európai részvényekkel. Az egyik ilyen tényező a gyenge kínai vásárlási kedv, valamint az ország luxuscikkek megadóztatásának tervei. Emellett pedig annak is nagy a valószínűsége, hogy Peking hamarosan újabb megtorló intézkedéseket hoz az Európai Unió elektromos járművek importjára vonatkozó vámemelése miatt.

A Goldman által shortolt cégek között több európai nagyvállalat is szerepel. Ezek közé tartozik például az LVMH és a L'Oreal SA luxuscégek, amelyek forgalmuk 17%, illetve 21%-a Kínából származik. A L'Oreal múlt hónapban figyelmeztetett arra, hogy 2024-ben lassabb növekedésre számítanak a szépségpiacon a kínai gyengeség miatt. Hasonlóképpen, a Mercedes-Benz értékesítési kitettsége is magas, mintegy 36 százalékos Kínában, ami az egyik legmagasabb arány az európai autógyártók között.

A Goldman ehelyett inkább olyan cégek vásárlását javasolja, amelyek erősen kötődnek az Egyesült Államokhoz. Mivel Donald Trump jelenleg vezeti a felméréseket a Fehér Házért folytatott versenyben, ami valószínűleg kedvezne a dollárnak, ezeknek a vállalatoknak jó esélyeik vannak egy esetleges amerikai valuta felértékelődés esetén.

A Goldman kosarában szereplő részvények nagyrészt egészségügyi és média szektorba tartoznak, ami viszonylag defenzívvé teszi őket (azaz kevésbé érzékenyek gazdasági ingadozásokra). Például a Novo Nordisk bevételeinek 59%-át az Egyesült Államokból szerzi be. További nevek közé tartozik még például a Pearson és BAE Systems, illetve a British Petrol is.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Lehet még bárki Joe Biden utódja?

A hétvégén dől el, ki képviseli a demokratákat Donald Trump ellen az amerikai elnökválasztáson. Joe Biden, a jelenlegi elnök mentális állapotában egyre többen kételkednek, a... The post Lehe

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-2154045576