Gloster: tovább nő a nyitott rendelésállomány
Üzlet

Gloster: tovább nő a nyitott rendelésállomány

Portfolio
A Gloster nettó 3369 millió forint értékű nyitott rendelésállománnyal zárta 2024. első félévét, ami 139 százalékkal magasabb a 2023. év azonos időszakához képest. Ez jelentős, átlag 78 százalékos (CAGR) növekedést jelent az első féléves nyitott rendelésállomány növekedési ütemében 2021 óta – áll a Gloster BÉT-en publikált közleményében.

Nyitott rendelésállományba kerül minden termék és szolgáltatás, amelyről a Gloster Csoporthoz tartozó összes leányvállalat érvényes megrendeléssel rendelkezik, de még nem kerültek teljesítésre az ügyfelek számára, 2024. június 30-ig. A Gloster negyedéves nyitott rendelésállományai a következőképpen alakultak:

A társaság nyitott rendelésállománya (order backlog) 139 százalékkal, a 2023. Q2-es 1410 millió forinthoz képest 2024. Q2-ben 3369 millió forintra nőtt.

  • A rendszerintegrációs üzletág esetén a nyitott rendelésállomány növekedését a projektmunkák bővülése segíti. A szolgáltatási tevékenység (telepítési, üzemeltetési és mérnöki munkák) tekintetében a rendszerintegrációs üzletág mérföldkő előtt áll, ahol a menedzsment várakozása jelentős mértékű növekedést prognosztizál 2024 második félévére.
  • A felhő üzletág rendszeres bevételeiben nagyságrendi változást nem tapasztalható, azonban ügyfelek részéről egyre tudatosabb Cloud „fogyasztási” tendencia figyelhető meg, ez a tendencia főképp Azure szolgáltatások és rezerváció, valamint a Microsoft Modern Work licencek tudatosabb használatában valósul meg. A 2024 második félévi rendelésállomány tekintetében, a tradicionális migrációs projekteken kívül, mind a security, mind a BizApps szolgáltatások előretörése figyelhető meg, ezek a projektek security oldalon főképp Intune és Autopilot bevezetésekbe, BizApps tekintetében pedig Power Platform alapú egyedi megoldások szállításában valósulnak meg.
  • A nemzetközi szoftverfejlesztési üzletág területén stabil üzletmenetet látható és a társaság rendszeres megrendelésekre számít az ügyfelei részéről. A keretszerződések mind érvényben vannak, a management várakozásai szerint 2024-ben minden ügyfél részéről folyamatos lesz a megrendelés. A következő évekre megújított nagyobb autóipari keretszerződések kapcsán folyamatban vannak a konkrét megrendelők előkészítései.  A német- és svédországi személyes jelenlét folyamatosan erősödik, illetve az értékesítő csapat 2 fővel bővül Angliában, így jövő évre már új ügyfelekre és megrendelésekre számít a Gloster a megerősödött értékesítő csapatoktól – áll a cég közleményében.
glostermegrendeles2

A 2024.Q2-re megadott nyitott rendelésállomány a 2024. év végi teljesülésű megrendeléseket, valamint a társaság legutóbb bejelentett két nagyértékű megrendelését is tartalmazza.

A Gloster részvényeinek árfolyama ma alacsony forgalom mellett 2,2 százalékos mínuszban áll. A rézvényeket két elemzőcég követi, az Erste 1183 forintos célárral és vételi ajánlással, az Equilor 1396 forintos célárral és tartás ajánlással.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Címlapkép forrása: Portfolio

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

KonyhaKontrolling

Megéri még a nyelvvizsga?

Sokaknak nagy célja, hogy nyelvvizsgát szerezzen, ezzel bizonyítsa tudását, illetve remélhetőleg jobb esélyekkel induljon a munkaerőpiacon. Ebben a bejegyzésben a nyelvtanulás és a nyelvvizsga

Kasza Elliott-tal

Eladások

Augusztus közepén pénzre lesz szükségem, és ehhez el kell adnom pár részvényt. Egy éve is volt egy hasonló dilemám, akkor veszteséggel szálltam ki több papírból, de idén más a tervem.Van

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Váratlanul blokkolták az ukránok Magyarország olajimportjának nagy részét!
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes online előadás

Devizakereskedés alapjai, avagy mi lesz veled forint?

Miben különbözik a devizakereskedés a részvények adásvételétől? Mely devizapárokat érdemes egyáltalán figyelni? Hogyan zajlik le egy tranzakció a forex piacon? Hogyan lehet rövid vagy hosszabb távra spekulálni ezen a piacon?

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Követeléskezelési trendek 2024
2024. szeptember 18.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
GettyImages-1387481089