Túl drága lett az étterem, inkább otthon főznek az emberek
Üzlet

Túl drága lett az étterem, inkább otthon főznek az emberek

Portfolio
Az otthoni főzés népszerűsége meghaladja a járvány alatti szintet, ami kedvez az élelmiszeripari vállalatoknak a jelenlegi gazdasági helyzetben - írta a Bloomberg.

A McCormick fűszergyártó vállalat a Barclas konferenciáján beszélt arról, hogy az étkezések mintegy 86%-át otthon készítik az emberek, ami két százalékponttal magasabb, mint a Covid-járvány idején.

Az élelmiszeripari vállalatok szerint az infláció és a vámok által felhajtott árak időszakában, különösen az éttermekben, a fogyasztók nagyobb értéket találnak a saját ételeik elkészítésében.

A Munkaügyi Statisztikai Hivatal adatai szerint az otthoni élelmiszerek árai 2,2%-kal emelkedtek az elmúlt évben, szemben az otthonon kívüli étkezés 3,9%-os drágulásával.

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

RSM Blog

HR trendek 2025-2026

A magyar munkaerőpiac 2025-ben fordulóponthoz érkezett. A gazdasági bizonytalanság, a technológiai fejlődés és a társadalmi elvárások együtt formálják át a vállalatok működését. Az elk

Kasza Elliott-tal

Macy's Inc - kereskedés

Tavaly októberben vásároltam, nem is keveset, mert akkor azt hittem, hogy a korrekciónak vége, és már egy felfelé tartó impulzusba ülök bele pár hétre. Hát nem, az a korrekció idén április

Díjmentes előadás

Tőzsde kezdőknek: Hogyan ne égesd el a pénzed egy hét alatt!

A tőzsde világában a lelkesedés könnyen drága hibákhoz vezethet – előadásunk abban segít, hogy kezdőként is megértsd a legfontosabb alapelveket, felismerd a kockázatokat, és elkerüld, hogy egy hét alatt elolvadjon a megtakarításod

Sikerklub hazai kkv-nak

Sikerklub hazai kkv-nak

2025. szeptember 16.

Követeléskezelési trendek 2025

2025. szeptember 16.

REA SUMMIT 2025 – Powered by Pénzcentrum

2025. szeptember 17.

Portfolio Future of Finance 2025

2025. szeptember 18.

Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet