A Facebook szuperpénz projektjének leállítását kéri a Fed elnöke

2019. július 10. 22:00    
nyomtatás
 
Egyszerűen nem mehet tovább a projekt addig, ameddig a súlyos fogyasztóvédelmi, adatvédelmi, pénzhamisítási és pénzügyi stabilitási kérdéseket nem tisztázzák - ezt a szokatlanul erős üzenetet fogalmazta meg a Fed elnöke, Jerome Powell, az amerikai Képviselőház pénzügyi szolgáltatási bizottságának meghallgatásán a Facebook új digitális pénzével, a Libra projektjével kapcsolatban.

Kereskedés Facebook-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az üzenet hatására a legelterjedtebb kriptovaluta, a bitcoin átmenetileg 7%-kal zuhant és a Facebook árfolyama is megbillent, de aztán valamelyest korrigáltak az árfolyamok. A Facebook szóvivője a Reuters kérdésére azt mondta: azért jelentették be ennyire a projekt előkészítési fázisában a Librát, hogy legyen idő alaposan átgondolni az illetékes hatóságokkal a szabályozási és egyéb kérdéseket. Powell egyébként utalt rá, hogy a jelenlegi amerikai pénzügyi felügyeleti szabályozás nem igazán tudja kezelni a kriptovaluták kérdését, így alapos és hosszú vizsgálatra van szükség.

Powell monetáris politikai témákról is beszélt, amelyeknek szintén volt lényeges piaci hatása, ezekről másik cikkünk:

2019.07.10 21:10 Tíz éve nem volt ilyen: tényleg kamatvágást készít elő a Fed

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium