Előfizetői tartalom

Annyit lottóztunk tavaly, hogy még 13 milliárd üti az állam markát

Portfolio
Több mint 12 százalékkal nőtt tavaly a Szerencsejáték Zrt. árbevétele, aminek köszönhetően az állami cég eredménye is javult. Az osztalékot viszont nem emelték meg, a tavalyihoz hasonlóan most is 13 milliárd forintos kifizetést terveznek az államkassza számára. Összességében ennél is jobban jár az állam a szerencsejátékkal, hiszen a cég már tavaly befizetett 32 milliárd forintnyi játékadót.

Nagyon pörgött tavaly a lottólázA 2017-es 436,7 milliárd forint után tavaly 491,1 milliárd forintos árbevételt ért el a Szerencsejáték Zrt. - derül ki a cég pénteken közzétett éves beszámolójából. A nyereményekre fordított összeg ennél nagyobb mértékben, 14 százalékkal emelkedett az előző évhez képest.A 12,5 százalékkal emelkedő árbevétel mellett a ráfordítások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés