Átlátszó: Mészáros Lőrinc elleni szankciókat készítenek elő Washingtonban

2019. május 15. 10:30  english version   
nyomtatás
 
Az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy a Globális Magnyitszkij-törvény alapján szankciókat vessenek ki Mészáros Lőrincre, írja közös cikkében a Wall Street Journal és az Átlátszó.

Kereskedés Appeninn-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

  • Az amerikai kormányzatban előkészületek folynak arra, hogy szankcionálják Mészáros Lőrincet, tudta meg az Átlátszó budapesti és washingtoni forrásokból. A Globális Magnyitszkij-törvényre hivatkozva vetnék ki a szankciókat, amik amerikai beutazási tilalommal és az Egyesült Államokban tartott vagyonelemek befagyasztásával járhatnak.
  • A lap információira Kovács Zoltán kormányszóvivő reagált, Kovács szerint Mészáros nem korrupt, a szankciókat pedig az amerikai kormányzat és a Kongresszus liberális tagjai erőltetik. "Hogyan lehetne valakit szankciókkal sújtani, aki semmi rosszat nem követett el?" válaszolta Kovács a lap kérdéseire.
  • Azt az Átlátszó is kiemeli, hogy Donald Trump kormánya igyekszik jó kapcsolatot kialakítani az Orbán-kabinettel, emiatt minden bizonnyal nem menne át a Fehér Házon a Mészáros elleni szankciók terve.
  • A hír megjelenése után a tőzsdén jegyzett, Mészáros Lőrinchez köthető vállalatok részvényei látványosan alulteljesítenek, miközben a BUX 0,6 százalékkal feljebb került, addig az Opus jelenleg 2,5, a Konzum 1,7, az Appeninn 3,3, a 4iG pedig 2,7 (napon belül már -5,9% is volt) százalék mínuszban áll.

Átlátszó: Mészáros Lőrinc elleni szankciókat készítenek elő Washingtonban


Átlátszó: Mészáros Lőrinc elleni szankciókat készítenek elő Washingtonban


Átlátszó: Mészáros Lőrinc elleni szankciókat készítenek elő Washingtonban


Átlátszó: Mészáros Lőrinc elleni szankciókat készítenek elő Washingtonban

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium