Kiszállhat a kínai tulajdonos a Peugeotból

2019. augusztus 7. 15:36    
nyomtatás
 
Felröppent a pletyka, miszerint a kínai autógyár, a Dongfeng eladná részesedését a francia PSA-ban. A Bloombergnek nyilatkozó bennfentesek szerint nem lehet tudni, hogy a teljes pakkot értékesítené a kínai vállalat, vagy csak egy részét. A Dongfeng a Peugeot 12,2%-át tulajdonolja, mely 2,2 milliárd eurót érhet jelenleg.

Kereskedés Peugeot-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


A kínai állami Dongfeng állítólagosan potenciális érdeklődőkkel tárgyalásokat folytatott a PSA részvénycsomagjának értékesítéséről. Valószínűsíthető, hogy a Dongfeng a Peugeot-val egyeztetve fog bárminemű tranzakciót végrehajtani, ugyanis érdeke az aktuális jó viszony fenntartása. A két társaságnak van egy közös vállalata Kínában.

A Dongfeng a francia állammal karöltve a PSA egyik legnagyobb tulajdonosa.

A hír megjelenése nagyságrendileg 10%-os kilengést okozott a Peugeot árfolyamában. A papír jelenleg fél százalék mínuszban van, és idén 6%-ot emelkedett.

Kiszállhat a kínai tulajdonos a PeugeotbólCímlapkép: Mustafa Yalcin/Anadolu Agency/Getty Images

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium