Új napelemes hibrid autóval támad a Toyota

2019. július 12. 16:55    
nyomtatás
 
A Toyota a Prius hibrid modelljének napelemes változatán dolgozik: az autó karosszériájára telepített új fejlesztésű napelemekkel töltenék az autó elektromos motorjának akkumulátorát menetközben is, a módosított napelemekkel naponta 44,5 kilométert lehet megtenni - írja a Marketwatch.


Az elektromos autók piaca mellett a hibrid autók piaca is növekedik: Amerikában felmérések szerint 2025-re az autók 15 százaléka hibrid meghajtással működik majd, tavaly ez az arány 2,7 százalék volt. A Toyota gyártotta az első hibrid modellt, a Priust, azonban a modell folyamatosan veszít népszerűségéből az elmúlt hat évben, ugyanis a legtöbb autógyártó is megjelent a saját hibrid modelljeivel, a Prius pedig csökkenő eladási számokat produkál.

Ezen fordítanának most a Toyotánál egy új fejlesztéssel, melynek tesztje még ebben a hónapban elindulhat. A csak Japánban értékesített Prius Prime modellekben az elektromos motor akkumulátorát a karosszériára telepített napelemek töltik vissza, ezzel is növelve a csak elektromos meghajtással megtehető kilométerek számát.

Most a Toyota a Sharp és a Nedo közös fejlesztéseképpen olyan módosított napelemeket építene a modellre, amely az előző modelléhez képest 4,7-szer nagyobb teljesítményű napelemekkel töltené az autó akksiját. A Toyota demo-autója 840 watt teljesítménnyel tölti magát a napelemekkel, míg a korábbi prius prime 180 wattra volt képes.

Ennek eredményeképpen az autó 44,5 kilométert tud megtenni csak elektromos napelemes hajtással (a korábbi modell 6,1 kilométert tudott megtenni a napelemek töltésével), és az új megoldással az akkumulátor menet közben is töltődik majd.


Új napelemes hibrid autóval támad a Toyota


Így néz ki az új demo modell. Forrás: Sharp

A címlapkép forrása: Getty/Bloomberg

(Marketwatch)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium