Waberer's: 1785 forintos célárfolyam a Concorde-tól

2019. augusztus 8. 11:22    
nyomtatás
 
A Concorde elkezdte követni a Waberer's részvényeit. Az ajánlás vétel, a célár pedig 1785 forint, mely közel 50%-os felértékelődési potenciált rejt magában. A teljes elemzés a BÉT honlapján található.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia


Az elemzés fontosabb pontjai:

  • Az új vezérigazgatónak kulcsszerepe lehet a társaság talpra állításában, aki egy tapasztalt krízis menedzser és korábban a DHL-nél dolgozott.
  • Az elemzőház véleménye szerint a folyamatos negyedéves veszteségek ellenére nincs csődveszély a Waberer'snél. Ráadásul a társaság egy részvényre eső eszközei már most többet érnek, mint az aktuális részvényárfolyam. Ez akár vonzó akvizíciós célponttá is teheti a társaságot.
  • A Regionális kontrakt logisztika szegmens részvényenként 1370 forintot érhet, a Waberer Hungária pedig 1010 forintot.
  • A Nemzetközi fuvarozási üzletág veszteséges, és a Concorde szerint csökkenti a cég értékét. Az egy részvényre jutó értéke -400 forint jelenleg.


Waberer


Forrás: Concorde


  • 2019-re 21 millió eurós, 2020-ra 8 millió eurós nettó veszteséggel kalkulál az elemzőház, elsősorban a Brexit körüli bizonytalanságok és a recessziós félelmek okán. Azonban 2021-re már profitábilissá válhat a működés.
  • A társaság papírjai jelenleg 5,7-es EV/EBITDA értéken forognak, amely jócskán alacsonyabb a szektortársak 6,6-os medián szorzójánál.


A Waberer's papírjait jelenleg a tegnapi záróárfolyamán kereskedik, sem a negyedéves eredmény, sem a Concorde elemzése nem váltott ki egyelőre nagyobb árfolyamreakciót.

WabererCímlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Az ügyfélközpontú innovátoroké a jövő (x)

Értékes tudással is támogatja a jövőbe mutató ötleteket az MVM. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium