Az egészségügyre és az informatikushiányra is van megoldása az egykori NNG-vezér startupjainak

2018. február 13. 13:05    
nyomtatás
 
Bemutatkozott Balogh Péter Inkubációs programja, a Baconsült első öt támogatott startupja, amelyek közül kettőnek is az informatikushiány enyhítése a célja, van köztük a gyermeknevelésre digitális segítséget kínáló megoldás, keresésoptimalizáló és egy olyan orvos kereső applikáció, amely a magánegészségügy keretein belül kínál megoldást a tanácstalan betegeknek.


A Medicall az egészségügy ubereként definiálta magát, ami ma már kevésbé cseng olyan jól, mint néhány évvel ezelőtt, de kétségtelen, hogy a két cég üzleti modellje mutat hasonlóságokat. A felhasználók egy mobil applikációval telefonos konzultációt és házi vizitet igényelhetnek a rendszerben egyelőre elérhető 250 orvostól. A pácienseknek így nem kell az interneten keresgélniük kétes gyógymódokat bajaikra, hanem megbízható szakembertől kérhetnek iránymutatást 350 forint/percért.

Ha az orvos úgy találja, hogy valamilyen okból indokolt a helyszíni vizsgálat 17500 forintét kiszáll a helyszínre is, a páciens pedig az applikáción követheti, hol jár az orvosa. A tavaly október közepén indult szolgáltatásnak 6 ezer felhasználója van, Budapest mellett, Debrecenben, Szegeden és Győrött is. A Baconsülttől kapott 50 millió forintos támogatást a régiós terjeszkedés előkészítésére szeretnék felhasználni.

A Green Fox Academy sokaknak ismerős lehet, ez Magyarország első négy hónapos programozó iskolája, amelyet 2015-ben az informatikushiány hívott életre, és jelenleg 200 karrierváltó tanul náluk programozónak.
Jelenleg 15-20 ezer informatikus hiányzik a piacról, ezeknek a munkahelyeknek a 15 százaléka a nálunk átképzett juniorokkal is betölthető

- mondta Langmár Péter, alapító. A cég már megkezdte prágai iskolája nyitásának előkészületeit is és további potenciált lát a régióban.
"Nyugat-Európában az átlagfizetés és az IT-s átlagfizetés között nagyjából 10 százalék differencia van az utóbbi javára, amíg a régióban ugyanez durván 100 százalék"

- mutatott rá Langmár a régiós lehetőségekre.

A Codium küldetése minél több gyermekkel játékosan megszerettetni a programozást már 8-14 éves korban. A kezdést nehezítő - és ebben a korosztályban akár ellehetetlenítő - szintaktikai szabályok magolása helyett a tanulók egy a Minecraftból már jól ismert és szeretett környezetben sajátítják el a programozáshoz szükséges gondolkodásmódot.

A Plukkido-t alapító pszichológusok és szociálpedagógusok 2014 óta dolgoznak azon, hogy játékos, kizárólag pozitív kommunikációt alkalmazó eszközeikkel megoldást nyújtsanak a családoknak a leggyakoribb nevelési problémáikra, legyen az az elhatalmasodó hiszti, a testvérek civakodása, az agresszív viselkedés, a játszótérről vagy az otthonról való nehézkes indulás vagy akár a hosszú, unalmas autózás.

Egy másik inkubált cég a Prefixbox, melynek alapítója, a Bingnél és a Microsoftnál szerzett tapasztalatok után jött rá, hogy a webshopok keresői nem működnek megfelelő hatékonysággal, ezért létrehozta saját fejlesztésű keresőmegoldását, amely a webshopok forgalmának növelését segíti, így a vásárlók valóban azt találhatják meg, amit keresnek.

A magántőkéből működő Baconsült jelenleg is 13 startupot segít, köztük olyan megoldásokat, mint a Bookr Kids, a CX-Ray, a Logiscool, vagy a Dreamjobs. A cégek 50 millió forint körüli támogatást kapnak, amiből 47 millió vissza nem térítendő állami forrás, amit az NKFI Hivatal "Innovációs ökoszisztéma" (ÖKO_16) pályázati programján nyertek. Ezt egészítik ki 5-10 millió saját tőkével.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium