Előfizetői tartalom

Brókerklub: Mit várnak a brókercégek a Xetra bevezetésétől?

Portfolio
Egyre élesebb a verseny a hazai befektetési szolgáltatók között, a BÉT forgalma folyamatosan csökken, egyre kevesebb a jó vállalati sztori, a Magyarországon is egyre népszerűbb online platformok is egyre több ügyfelet csábítanak el a hazai brókercégektől, finoman szólva sem ideális a BÉT-en tervezett kereskedési rendszercsere időzítése. Ez azonban adottság, amivel együtt kell élni a hazai brókerpiac képviselőinek, hiszen a BÉT közgyűlése már jóváhagyta a lépést. A fejlesztésekre szektor szinten elköltött több százmillió forint jelentős terhet ró majd a szolgáltatókra, hangzott el a Dorsum által szervezett Brókerklub rendezvénysorozat keddi kerekasztal beszélgetésén. Az eseményen Régely Károly (Condorde), Szécsényi Bálint (Equilor), Tordai Péter (KBC Securities), és Csengeri Ervin (Hungária ÉP) mondta el véleményét a kereskedési rendszer cseréjével és a magyar tőkepiac jövőjével kapcsolatban.

Meg kell-e menteni a magyar tőzsdét a Xetrától? Nem lehet, és nem is kell megvédeni a magyar tőzsdét a Xetrától, vélekedik Tordai Péter. A Xetra körüli vitákat az okozza, hogy mindenki másképpen éli meg a bevezetést, más arányú beruházást jelent a kisebb és a nagyobb cégeknek, már az asztalnál ülők is különböznek e tekintetben. Az "I love magyar tőzsde" mozgalom...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés