Előfizetői tartalom

Brutális pénzeket keresnek az élelmes szállásadók a fesztiválozókon

A magyar turizmus teljesítménye 2010 óta évről évre nő, 2018 pedig minden fő mutatószámot tekintve rekordév volt a turizmusban. A kereskedelmi szálláshelyek közel 10 százalékkal (9,3%) nagyobb árbevételre tettek szert 2017-hez képest, amely így meghaladta az 510 milliárd forintot, ezen belül a szállásdíj-bevételek pedig a 300 milliárd forintot. Az előrejelzések szerint idén is folytatódik a növekedés, kedvez ennek az is, hogy Magyarország fesztivál-nagyhatalom, a fesztiválok pedig hatalmas embertömeget vonzanak, ami pedig jelentősen növeli a szálláshelyek forgalmát. Az, aki például most szeretne a VOLT, a Balaton Sound vagy az EFOTT idejére szobát foglalni Sopronba, Zamárdiba vagy Velencébe, már elkésett.

Tavaly turisztikai rekordot döntött Magyarország. 2018-ban a kereskedelmi szálláshelyek 5,2%-kal több, összesen 12,5 millió vendéget regisztráltak, a vendégéjszakák száma 2017-hez képest pedig több mint egymillióval nőtt, így tavaly csaknem elérte a 31 milliót. 2018-ban az összes vendégéjszaka felét, 15,6 milliót, a belföldi vendégek töltötték el hazánkban, 15,3 milliót...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés