A BMW teljesen új stratégiával állhat elő az elektromos autózásban

MTI, Portfolio
2019. június 24. 12:45    
nyomtatás
 
A BMW a korábban tervezettnél két évvel hamarabb, 2023-ra piacra kívánja vinni 25 elektromos autómodelljét a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) belső vállalati forrásokra támaszkodó hétfői beszámolója szerint.

Kereskedés BMW-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!


A lap Harald Krügert, a BMW vezérigazgatóját idézve arról is beszámolt, hogy az elektromos autók értékesítési volumenében évente 30 százalékos növekedést tervez elérni az autógyár. A BMW szóvivője hírügynökségi megkeresésre nem kommentálta a lap beszámolóját.

A FAZ jelentése szerint jelenleg kilenc hibrid és elektromos autómodell kapható a konszern választékában. A tervek szerint 2021-re számuk 15-re bővül, ebből öt lesz teljesen elektromos.

Korábban írtunk arról, hogy a már kapható BMW i3-as mellett egy új, tisztán elektromos meghajtású modell, az iX3 piacra dobását ígérték a németek. Az autó Kínában készülhet majd és onnan szállíthatják a világ más országaiba. 2021-ben pedig megkezdődhet az i4 gyártása Münchenben, majd még ugyanebben az évben debütálhat a BMW tisztán elektromos meghajtású SUV-je, az iNEXT.

A tervek megvalósítása szempontjából fontos részlet az is, hogy a jövőben minden európai BMW-gyár, köztük a debreceni is, alkalmas lesz arra, hogy azonos gyártósoron készíthessék a németek a belsőégésű motorral szerelt, a hibrid és a tisztán elektromos járműveiket.

És nem szabad megfeledkezni a BMW csoporthoz tartozó Mini márkáról sem, amelynek első tisztán elektromos meghajtású modelljét, a BMW i3 módosított hajtásláncával szerelt Mini E-t, 2019-ben kezdhetik el értékesíteni.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Sales representative
Befektetési tanácsadó
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium