Előfizetői tartalom

Közel a katasztrófa: őrült pénzeket veszíthet autóin a BMW, a Mercedes és a Volkswagen

Felejtsd el a globális kereskedelmi háborút, a megállapodás nélküli Brexit rémképét és a visszaeső eladásokat, az európai autóipar legnagyobb kihívása ugyanis onnan érkezik, ahonnan sokan nem is gondolnák, a gyártók által értékesített autók kipufogójából - írja cikkében a Financial Times. A laphoz hasonlóan a világsajtó az elmúlt hetekben látványosan elkezdett foglalkozni azzal a problémával, amelyre már 2017 elején igyekeztünk felhívni a figyelmet: azok az autógyártók, amelyek nem lesznek képesek viharos gyorsasággal lefaragni flottaszintű szén-dioxid-kibocsátásukat az előírásoknak megfelelően, hatalmas bírságokba szaladhatnak bele.

Az Európai Bizottság és Tanács által korábban elfogadott rendelet értelmében ugyanis az autógyártóknak 2021-re átlagosan 95 gramm/kilométerre kell mérsékelniük a flottaszintű szén-dioxid-kibocsátásukat. A Jato Dynamics által közzétett statisztikákból viszont világosan kiderült, hogy az európai vásárlók dízelundora és az SUV szegmens népszerűsége miatt a legtöbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés