Előfizetői tartalom

Őrült autóvásárlásba kezdtek a németek - Úgy vitték a dízeleket, mintha ingyen adnák

Portfolio
Látványosan megugrott az új autók értékesítése Németországban, májusban közel 333 ezer autó került eladásra, amely 9,1 százalékos erősödést jelentett 2018 azonos időszakához képest. Az érdemi növekedés hátterében az állt elsősorban, hogy a vásárlók úgy vitték a dízelautókat múlt hónapban, mintha ingyen adták volna őket.

Németországban a dízelmotorral szerelt autók eladása 16 százalékkal növekedett májusban, 2018 azonos időszakához képest. A látványos megugrásban, a korábbi alacsony bázis mellett, valószínűleg az is szerepet játszott, hogy ezeket az autókat sokszor nagyobb kedvezménnyel értékesítik a kereskedők. A növekedésnek köszönhetően a dízelautók részaránya az összértékesítésen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés