Csúcsra küldte az olajárat Trump

2018. április 11. 17:26    
nyomtatás
 
Több mint hároméves csúcsra emelkedett az olaj ára szerdán, miután az Amerikai Egyesült Államok elnöke rakétatámadással fenyegette meg Szíriát.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Donald Trump Twitteres üzenetének megjelenését követően kilőttek az olajárak, a Brent jegyzése több mint 2 százalékkal emelkedve már 72 dollár fölött jár, ahol legutóbb 2014 végén tartózkodott.

Csúcsra küldte az olajárat Trump


A WTI árfolyama ugyanakkor hasonló mértékű drágulást követően 67 dollár fölé erősödött.

Csúcsra küldte az olajárat Trump


A piacok a hidegháború fokozódó fenyegetéseként értelmezték az Oroszország és az Egyesült Államok közötti verbális pengeváltást, amelynek során Moszkva előbb megígérte, hogy lelő minden rakétát, amit kilőnek Szíriára. Erre reagálva Trump azt írta a Twitteren a rakétákra utalva, "Készülj fel, Oroszország, mert jönnek.."

Bár Szíria maga nem tartozik a legjelentősebb olajtermelő országok körébe, azonban a szélesebb régióban számos ilyen van, ezért az olajpipac a konfliktus bármilyen jelét aggállyal fogadja.

Az árak annak ellenére emelkednek, hogy az Amerikai Petróleumintézet (API) kedden a tengerentúli tartalékok váratlan emelkedését jelentette. Az USA nyersolaj-tartalékai 1,8 millió hordóval bővültek az előző héten, szemben a várt 189 ezer hordós csökkenéssel. A szintén tengerentúli energiainformációs hivatal (EIA) pedig ugyancsak kedden közölte, hogy az amerikai kitermelés 2019-ben a korábban várnál nagyobb mértékben bővülhet.

A közel-keleti feszültség kiéleződésének veszélyére, illetve arra való tekintettel, hogy a következő 72 órában légicsapásokat indíthatnak a térségből Szíria területe ellen, az európai légiforgalmi irányító Eurocontrol óvatosságra intette a Földközi-tenger keleti térségében járatokat közlekedtető légitársaságokat.

Címlapkép: shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jó kávé és masszázs? - így tarthatod meg a munkavállalóidat (x)

Mit tehet a munkáltató, hogy növelje a munkatársak elégedettségét? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium