Előfizetői tartalom

Egy feneketlen kútba önti a pénzt a Google?

Portfolio
Felpörögtek a beruházások a Google anyavállalatánál, az Alphabetnél az elmúlt hónapokban, egyre többet költ a cég a videós tartalomra, irodákat vett és jelentősen bővült a dolgozói létszám a cloud üzletágban. Bár a bevételek továbbra is kétszámjegyű ütemben növekednek, a befektetők aggódnak amiatt, hogy ez meddig tartható fenn, illetve hogy a jövőbe mutató fejlesztésekre költött hatalmas összegek vajon megtérülnek-e végül. Ennek eredményeként nem fogadták jól a negyedéves számokat a piacok, a részvények árfolyama 3 százalékot esett a zárás utáni kereskedésben.

A bevételekAz elemzői várakozásoknál valamivel jobban alakult az Alphabet negyedik negyedévi bevétele: a konszenzus szerint 38,93 milliárd dolláros bevételre számítottak az elemzők, ezt mintegy 350 millió dollárral múlta felül a társaság, ami 22 százalékos növekedésnek felel az előző év azonos időszakához képest. A partnereknek továbbított jutalékok nélkül számolt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés