Előfizetői tartalom

Egy összeomlás, ami már durvább, mint a dotkomlufi volt

Portfolio
A 2018-as "Nagy kriptodeviza-összeomlás" lassan bekerülhetne a rekordok könyvébe. A kriptodevizákból képzett MVIS CryptoCompare Digital Assets 10 index a januári csúcsokról 80 százalékot zuhant, többet, mint a Nasdaq Composite index a dotkomlufi kidurranása után. Akkor, 2000-ben 78 százalékot esett a technológiai részvényeket tömörítő index.

Az internetlufi korszakához hasonlóan most is egy új, forradalmi technológiában bíztak a befektetők. Ezúttal nem az internetrészvényekre, hanem a kriptodevizákra fogadtak lelkesen, nagy volt a hype, de fájdalmas volt a visszatérés a realitások talajára. Most látszik, hogy mekkora egy spekulatív buborék volt az egész kriptodeviza-dolog. Nagyon valószínű, hogy egy győztes lesz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés