Elhalaszthatja Trump az autóipari vámok megemelését

2019. május 15. 16:49    
nyomtatás
 
Elhalaszthatja a Trump-kormányzat az autóipari termékekre vonatkozó vámok megemelését, abban a reményben, hogy az megfékezheti a kereskedelmi háború súlyosbodását. Akár hat hónappal is kitolhatják a lépést - írja a CNBC az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Fehér Ház május 18-ig kapott határidőt arra, hogy döntsön az importált autókra és az autóalkatrészekre vonatkozó vámok megemeléséről. Az ügyhöz közel álló források szerint a vám tervezett 25 százalékra emelését elhalaszthatja az amerikai kormány, miután a tárgyalások folytatódnak az Európai Unióval és Japánnal. Akár 180 nappal is kitolhatják a döntést.

A hírre emelkednek az amerikai autógyártók, például a GM és a Ford részvényei, a két papír 0,7, illetve 1,1 százalékos pluszban tartózkodik. A német tőzsdén felülteljesítők az autógyártók, a Daimler több mint 3 százalékot emelkedett, a BMW 2 százalékos pluszban tartózkodik.

A kereskedelmi háború újabb fokozatra kapcsolt pénteken, amikor Kínával szemben az importvámok megemelését jelentette be Donald Trump.

Elhalaszthatja Trump az autóipari vámok megemelését

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Kockázatelemző
Szerkesztő-újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium