Előfizetői tartalom

Afrika leggazdagabb embere milliárdjait felhasználva hódítaná meg a világot

Aliko Dangote, Nigéria és egyben Afrika legvagyonosabb embere nagy tervet dédelget országa energiafüggőségének csökkentésére, aminek megvalósításával újabb nagy szeletet hasíthat ki Nigéria 376 milliárd dolláros gazdaságából. A cementipar után az olaj- és vegyiparban is a világ legnagyobbjai közé tartozó üzemeket építő milliárdos már a kontinens határain túli terjeszkedést tervezi.

A milliárdos tulajdonában van Afrika legnagyobb cementgyártó vállalata, a Dangote Cement Plc., amelynek obajanai gyára napi ezer teherautó-rakományra elegendő cementet gyárt, folyamatban lévő bővítését követően pedig a világ egyik legnagyobbja lesz. Dangoténak két további hasonló cementgyára működik Nigériában. Míg vagyonosodása alapját a cementipar képezte, jövőjét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés